Etherische oliën

Etherische oliën (ook wel aromatische of essentiële oliën genoemd) worden op natuurlijke wijze (o.a. destillatie) veelal uit geurige heilzame planten gewonnen. Zo kan de 'CHI' (= LEVENSKRACHT) in de vorm van etherische olie op mens of dier worden overgedragen. Ze zijn positief voor lichaam en geest en hebben een gunstige invloed op de gezondheid.

Het toepassen van etherische oliën, aromatische stoffen uit planten en bomen voor gezondheid en welzijn, wordt Aromatherapie genoemd maar de term AROMALOGICA past beter. Naast het therapeutisch inzetten van etherische oliën zijn er namelijk nog talloze andere, ‘logische’ manieren om ze te gebruiken. Niet alleen via warmte komen deze 100% natuurlijke geuren vrij in de ruimte. Ook oefenen ze hun werking uit via inhalatie en massages, baden, shampoos, kompressen en specifieke huid- en lichaamsverzorging.

Massage is in vele opzichten een prettige manier om van etherische oliën te genieten. Gebruik etherische oliën nooit puur op de huid, enkele uitzonderingen daargelaten (tea tree, lavendel). Vermeng een etherische olie met een vette plantolie (bijvoorbeeld jojoba, amandel of hazelnoot) om je eigen massage- of verzorgende huidolie samen te stellen.