slide vivrecel line

Special Line Vivrecel

Door langdurig aanhoudende stress (door bijvoorbeeld spanning, een drukke levensstijl, hoge werkdruk, te weinig slaap), maakt het lichaam voortdurend stresshormonen (adrenaline, noradrenaline, cortisol) aan en verlegt het constant de focus op een directe energiebehoefte en het opvangen van de impact daarvan op het lichaam, in plaats van zich bezig te houden met het gezond houden van cellen. Hierdoor wordt het lichaam vatbaarder voor ziektes en ook de huid wordt er op verschillende manieren negatief door beïnvloed.

De barrièrefunctie (de beschermmantel) van de huid raakt verstoort, er treedt vermindering op in het aantal stofjes in de huid die de huid beschermen tegen aanvallen van bacteriën. Hierdoor wordt de huid vatbaar voor irritaties waardoor (jeukende) rode vlekken kunnen ontstaan, of het kan acne verergeren. Stoffen (ceramiden en natural moisturizing factors) die de huid vet en gehydrateerd houden nemen af, waardoor de huid doffer en droger wordt. De doorbloeding van de huid vermindert, waardoor donkere kringen en vochtophopingen onder de ogen verschijnen. Kortom, de huid verliest haar frisheid en ziet er vermoeid uit. Maar er is meer. Door langdurig aanhoudende stress krijgen meer vrije radicalen vrij spel; dit leidt tot een versnelde afbraak van genetisch materiaal (cellen stoppen eerder met delen), waardoor de huid tekenen van een voortijdige huidveroudering gaat vertonen; met andere woorden: de huid veroudert sneller.

De natuurlijke werkzame stoffen in de producten van de Belnatur Special Line Vivrecel hebben energiegevende, regenererende en beschermende eigenschappen en helpen de gestreste, vermoeide huid haar vitaliteit en natuurlijke glans terug te geven. Voor een verhelderend en stralend effect, laten bepaalde Vivrecel producten een subtiele gouden glans op de huid achter.