slide pur-skin line2

Special Line Pur-Skin

Acne vulgaris is de medische term voor een huidaandoening die in de volksmond een huid met ‘jeugdpuistjes’ wordt genoemd. Acne vulgaris ontstaat door een overmatige talgproductie (hormonaal). Dit zorgt voor ophoping van talg in haarfollikels (poriën), omdat de smalle uitvoergangen van haarfollikels het afvoeren van overmatige talg niet altijd goed aankunnen. Talg hoopt zich steeds verder in de haarfollikel op, wordt richting het huidoppervlak geduwd en klontert bovenaan de uitvoergang van de haarfollikel samen met huidschilfers die door het natuurlijke huidafschilferingsproces worden afgestoten. Overmatige talgproductie bemoeilijkt het afstoten van huidschilfers van het huidoppervlak; ze blijven aan de huid ‘plakken’, hopen zich daardoor op en dit kan tot het afsluiten van de uitvoergangen van haarfollikels leiden.

Het naar naar het huidoppervlak geduwde mengsel van talg en huidschilfers leidt tot zichtbare kleine bultjes, ‘mee-eters’, op het huidoppervlak, die zich onderscheiden in een open mee-eter (blackhead) en een gesloten mee-eter (whitehead).

Bij een open mee-eter is aan het huidoppervlak de uitvoergang van de haarfollikel niet afgesloten. Bij de opening komt het samengeklonterde mengsel van talg en huidschilfers in contact met lucht, gaat hierdoor oxideren en kleurt donker. Het kenmerk van een open mee-eter is dan ook een donkergekleurd bultje. Hoewel een open mee-eter wel steeds groter wordt, leidt het doorgaans niet tot een ontstekingsreactie.

Het kenmerk van gesloten mee-eters zijn witachtig gekleurde bultjes, omdat bij een gesloten mee-eter de uitvoergang van de haarfollikel wel is afgesloten door aan het huidoppervlak ‘vastgeplakte’ en opgestapelde huidschilfers. Hoe meer het mengsel van talg en huidschilfers zich in een afgesloten uitvoergang van een haarfollikel ophoopt, hoe waarschijnlijker het is dat de bacterie Proprionibacterium acnes, een bacterie die van nature aanwezig is in de haarfollikel en leeft van talg, gaat woekeren. Uiteindelijk leidt dit tot een ontstekingsreactie; de wand van de uitvoergang van de haarfollikel scheurt, witte bloedcellen vloeien naar binnen, de haafollikel gaat op die plek ontsteken en de papel, oftewel een puistje, is geboren.

De Belnatur Special Line Pur-Skin reguleert de talgklierproductie, brengt de huid weer in balans en gaat de bacteriegroei tegen zonder het natuurlijk evenwicht van de huid te verstoren.

.